Trenér juniorky Grmela: Věříme, že se lidem náš fotbal bude líbit

Trenér juniorky Grmela: Věříme, že se lidem náš fotbal bude líbit

Brněnská juniorka má zatím skvostnou bilanci. Tři zápasy, tři výhry, devět vstřelených branek a první příčka. Trenér Ludevít Grmela musí být se vstupem svých svěřenců do nové soutěže spokojen.

"My ale jsme spokojeni hlavně s hrou. Náš fotbal je koukatelný, baví to diváky i kluky samotné. Ano, výsledky jsou důležité, ale nás těší, že jsme schopni v každém zápase předvést řadu hezkých fotbalových akcí a přidat k tomu něco navíc," hřeje kouče.

Ten zároveň ozřejmil, podle jakého "klíče" hýbe se sestavou. Do zápasů naskočila řada hráčů "A" týmu, což regule soutěže umožňují. Naposledy to byl třeba středopolař Křeček. "My vše podřizujeme áčku. Někteří kluci nehrají, tak aby byli v tempu, odehrají zápas za nás. Pomůže to jim i nám, jsou přínosem," vysvětluje Grmela.

Nová soutěž má za sebou tři kola, což je možná ideální čas se optat, jaký efekt má. "Nový formát je podle mého přínosný. Pro kluky je to motivace, hrají proti silným klubům na velkých stadionech, vyzkouší si zázemí. Třeba v Budějovicích domácí nasadili řadu kluků z áčka, cizince a podobně, ta kvalita pak je znát a zápasy hráčům více dají," je Grmela přesvědčen o tom, že soutěž je krokem správným směrem.

Nezbývá než si přát, aby vynikající výkony brněnských nadějí nalákaly i diváky. "Byli bychom rádi, kdyby se na nás přišli podívat, protože věřím, že naše hra by se jim mohla líbit," přeje si na závěr Grmela. Další domácí duel sehraje Zbrojovka v pondělí 20. srpna od 17 hodin s také dosud neporaženým Slováckem, což slibuje zajímavé fotbalové menu!

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...